fredag 26 september 2008

Spegel och vax

Många har frågat vad jag använt för vax på mina målade möbler. Hade faktiskt glömt var jag la det sist, men idag dök det oväntat upp. Så här kommer det, mitt ofärgade vax som är så bra till så mycket! Använder det på ytor där jag vet att det kommer bli mycket slitage, och det blir mycket lättare att hålla rent. På många av mina pysselprojekt är det också användbart. Tex på dom runda askana i papp som jag nyss målat. Då vågar man ha dom framme och låta dom användas, utan att dom blir solkiga och smutsiga om man tar på dom mycket. För det är ju nackdelen då man vill måla allt vitt, allt syns....


Askarna har jag målat med vit matt färg. Sen haft ett lager vax, strykes lättast på med en trasa. Torka av efter en stund, jag brukar vänta en timme eller så. Sen har jag fäst gamma spetsar runt. Gör samma procedur på möblerna, busenkelt!


Ett fynd jag gjorde förra helgen är den här fina guldspegeln. 200 pix, och den kommer passa bra ovanför handfatet på lilla toaletten som jag nån gång ska måla och renovera lite. Min man undrade om jag inte sett att glaset var förstört. Men jag tyckte bara det var en häftig detalj på det! Han skakade på huvudet och förstod inte alls....


12 kommentarer:

Yvonne sa...

Haha, jag håller med dig om spegeln, vad vet karlar egentligen? ;-)

Heidi sa...

Vilka snygga askar du gjort! En fråga: När du målat med en matt färg och har vaxet på -blir ytan ändå matt eller blir den väldigt glansig?

/Heidi ( www.scrapnstuff.blogg.se )

Sanna F sa...

Å vilket bra tips om vaxet...
Jätte vacker spegel!!!!

Teres sa...

Å sånt där färgat vax använder jag på vårt mörkbruna bord i tv rummet. Går det att använda på vitmålade möbler som är oljebaserade också?

Teres sa...

Ooops...vad otydligt mitt förra inlägg blev. Undrar givetvis om det genomskinliga du rekomenderar fungerar på vit oljebaserad färg. (Inte att jag skulle använda mitt mörkbruna vax på vita möbler)

Lilla Blanka sa...

Spegeln är helt otroligt fin..och att glaset ser ut sådär tycker jag bara gör att den är ännu finare!

Kram
Mia

Anonym sa...

OM spegeln är ett fynd och visar sig ha ett värde högre än vad du betalade, så är det viktigt att glaset bevaras. Det SKA vara original och du förstör hela spegeln genom att byta det, speciellt ur ekonomisk synvinkel. Hälsa din man det. ;-)

vacker i brunt sa...

Jättefin spegel....fint med det slitna glaset tycker jag!!

Anzan sa...

Hihi..."har du inte sett att glaset e förstört?". Känns ju som att man kan förstå honom, men samtidigt håller jag med dig. Det är en cool detalj som gör den unik! *Kram*

Therese sa...

Spegeln superfin! Håller med föregående inläggare angående glaset :) Visst är det kul att pyssla!

Monica sa...

Vax och andra bra möbelhållningstillbehör finns på Indiska! Jag köpte "ta bort vita vattenmärken från mörka möbler"-puts som är superbra.

kristin sa...

första gången jag kikar in och vilken underbar blogg du har! mmm :) ska snart smyga in på många rum också... det där vaxet har jag också använt till vårt gamla slagbord, fick den där perfekta lagomt glansiga ytan. guld värt och luktar gott gör det också! stor kram