lördag 22 november 2008

Delar av Storebrors rum...

Ja, här kommer de utlovade bilderna på Storebrors rum! Vi har vita väggar i hela vårt hus och då kände jag mig modig att måla en fondvägg i mörkbrunt! Sen livade jag upp det med turkosa moln som jag målade direkt på väggen. (hade tänkt äpplen från början men övergav den tanken, det hade blivit för rörigt!) Dom fyrkantiga hyllorna köpte jag på Jysk innan vi ens flyttade in i huset, och nu äntligen har dom hittat sin plats. En hylla sitter där nere där Storebror sover, så han kan ställa favoritleksakerna där, en bok eller nått annat. Den gamla skolbänken är från skolan där min farmor gick som liten, och den har vandrat runt bland olika familjer i vår släkt. Jag lekte själv med den som barn hos min farmor och farfar, så den känns sådär härligt speciell! Älskar sånna möbler, som har en historia!

Sängen är från ikea och den har jag målat vit och sytt draperier och vimplar till. Så mysigt att läsa godnattsagan där inne! När man blir lite större kan man sova där uppe och ha myshörna där under, praktiskt med möbler man kan förändra vid behov!

En liten samling flygplan, det första har jag målat och skrivit Vincent med gnuggbokstäver. Det sista har jag virkat, tyvärr tycker nog jag mer om det än ägaren... Så kan det gå! Tavlorna är färdig uppspända kanvasramar som jag klätt med scrapbooking papper.

Många korgar med träetiketter är bra förvaring till leksaker, lättstädat också!

19 kommentarer:

Perlehvit sa...

Så stilig rom!!

Elsker den gamle skolepulten da! Knallfin!

Ha en flott søndagskveld!

Klem A

Vitt och nött sa...

så himla fint rum! ja förstår att det är extra mysigt å läsa godnattsaga i den sängen!

han måste ju bara älska sitt rum!? :)

Ha en skön kväll!
Kram!

Malin sa...

Vilken fantastisk blogg du har människa. Sån inspiration man får, helt galet!!!

Evelina sa...

Åh så underbart fint!!! Vi är precis på gång att fixa ett eget rum till nioåringen och nu blev jag riktigt inspirerad! Tack!!
Älskar molnen!!
KRAM

Erika sa...

Jättefint. Älskade flygplanet med vincents namn, och gasstation som står i rummet är helt underbar. Vart får man tag på en sån?

Kram
Erika

Marie sa...

Vilka härliga rum dina barn har! Så personliga med många fina detaljer!

Ha en bra adventsvecka!
Kram Marie

Anonym sa...

Otroligt snyggt rum!

Har du tillverkat ettiketterna? Jag är på jakt efter några nämligen (trä eller metall) men jag kan inte hitta såna någonstans..

/isabeli

Jag... sa...

heeeelt underbart rum!!! Min son har samma säng, men jag målade den brunsvart, nu ska den dock ut, han har blivit för stor :-)

Och så har jag oxå vimplar hemma, i köket :-D

Har oxå funderat på att köpa en gammal skolbänk till sonens rum, dom är SÅ fina!

Tack för inspirationen!

badanka sa...

mys! älskar de fina rummen lotta...

Nallebr.. sa...

åå så fint dina barn har det!!!
blir så inspirerad .. så när allt annat är målat och fixat (har en lång lista) då blir det fina lådor och vimplar till barnens rum!!!
tack för inspirationen!!
kram

Nayheli sa...

Woooow! is a wonderful bedroom!!!

Saludos desde México.

Anonym sa...

Å, vilket fint rum!

Sanna F sa...

Härligt att få kika in i sonens rum! Urmysigt har han...Min minsting sitter bredvid mig hon pekade på det vita flygplanet och sade : Ett sånt flygplan vill jag ha! :)

Petra C sa...

Din blogg är ju verkligen jättefin. Jag hinner inte titta runt så mycket som jag skulle vilja just nu så jag lägger in dig på min lista på bloggkoll så glömmer jag inte bort att kika vidare senare.

angelmax sa...

Hej kul att se skolbänken i rummet är uppvuxen med en likadan som jag ärvt av min morbror, har funderat på att måla den svart och ha i mina söners rum, jag har inte sett nån anna ha en sådan förr så det var kul att hitta din blogg.

Anonym sa...

Fantastiskt fint! Det virkade flygplanet är ju underbart? Får man fråga var bensinpumen kommer ifrån?

Hanna sa...

Vilken fin säng!
hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Nallebr.. sa...

tack, tack tack!!!! köpte en liknade säng på ikea till sonen i går.. och har varit grinfärdig:) för att den tog upp halva rummet och såg så himla tråkig ut!! MEN när jag ser dina fina foton så fick jag massa inspiration så nu ska här målas och sys en massa!!!! var nära på att lämna tillbaka sängen:) fast det kunde jag ju inte för sonen var ju överlycklig som ÄNTLIGEN fått en hög säng!! tack igen:)

JENNI sa...

VART KÖpte du hyllan med korgar på sista bilden? tacksam för svar :)